Klänningar - till mig själv!

Ja, kors i taket! Äntligen har jag fått tummen ur och fixat lite välbehövliga plagg till mig själv. Dock blev klänning nummer ett mindre bra, klänning nummer två känns dock utmärkt - den är jag nöjd med och kommer våga bära offentligt. Dessutom så är den tokbillig, typ 50 kr eller något sådant eftersom den blev till utav mitt tygfynd (ja mindre än halva tyget då så klart). Mönstret jag har använt mig utav är ett som Stratus köpt, sist då vi handlade på Jofotex. Snygga modeller, men stora i storlek så jag har fått justera en hel del. Och kommer gott och väl i stl 36 fast jag numera inte kan påstå mig vara en 36:a. Hängandes på en galge ser åtminstone den med 3/4 ärm lite pyjamasaktig ut, men jag får inte den känslan när jag har klänningen på mig. Då är den mjuk skön och coolt retro. Skall försöka få till lite bildbevis, men först skall vi äta en seeen lunch! Nu kommer bilderna - livebilder får dock vänta till senare då jag åtminstone ser någorlunda presentabel ;-)

  

Tygerna är båda strechiga, men oj så olika ändå. Den första klänningen har ett helt annat fall och är mycket tyngre. Nu förstår jag vad folk menar när de säger att de har problem med att halsmudden viker ut sig. Har aldrig haft det problemet tidigare, men kombinationen bred mudd och djup urringning tokade till det en del. Fast peppar peppar tycker jag inte att det blev till någon nackdel utan en ganska rolig detalj på klänningen så tills vidare får den vara så. Klänning nummer två har jag tagit in ganska ordentligt i midjan, men bibehöll vidden över höfterna så nu sitter den så där lite lagom. Med en del rörelsevidd upptill, men inte så den ser ut som ett tält, utan snyggt. Inte heller för tight för det lämpar sig inte min kroppshydda för just nu ;-) När jag ändå är igång måste jag kasta in lite livebilder på min minsting. Men det är synd att påstå att en 15-månaders med mycket spring i benen är lättfångad på bild *skratt*:

        

  

  

        

Alltså jag har försökt fånga min son med nysydda kläder på (ja inte regnbågströjan då, men i övrigt) men det var som sagt inte lätt. När kameran åker fram är det kul att springa runt och spexa och korten blir riktigt suddiga. Har rensat bort ett och annat med bara någon enstaka kroppsdel på. Vår kamera (eller är det den som håller i den) reagerar aldeles för långsamt *skratt*. Sedan måste jag ju bara visa er ett riktigt litet guldkorn och med den bilden önskar jag er alla en trevlig helg! Nu gör vi oss snart redo för en barnfri sådan och imorgon far vi för en natt i Göteborg! Må gott!